Egyre távolabb kerülnek a magyarok a kétszámjegyű béremeléstől

Immár csaknem másfél éve a tart a reálbérek fokozatos emelkedése Magyarországon. Bár több elemző többször is felhívta arra a figyelmünket, hogy az emberek még mindig nem érzik annyira az infláció csökkenését, mint azt a kormány szeretné, azért most már nem kell minden egyes kiadást háromszor is átgondolni - bár igaz, hogy így is vannak, akik még mindig a legrosszabbra készülnek, és amit csak lehet, félretesznek a nehezebb időkre.

Az infláció csökkenése pedig egyáltalán nem fog örökké tartani, mint éppen a múlt hónapban is kiderült: ekkor, több mint egy éves dezinflációs folyamat után ismét enyhén emelkedtek a fogyasztói árak az előző év azonos időszakával összemérve. Meddig tarthat ki a reálbér, ha az infláció visszaerősödik? Mit fognak érezni az emberek, ha ismét emelkedő árakat találnak a boltok pocain? 

A Pénzcentrum két szakértőt kérdezett meg a témában, és a válaszok kevésbé megnyugtatóak. A cikk az alábbi a linken érhető el: https://www.penzcentrum.hu/gazdasag/20240607/egyre-tavolabb-kerulnek-a-magyarok-a-ketszamjegyu-beremelestol-erre-keszulhetnek-2024-ben-1151921