Magyar Péter szerint lőtávolságra került a Tisza Párt a Fidesztől, reagált Orbán Viktor

Fájó veszteségekről és visszahódított településekről, a kampányban elkövetett hibákról, a főváros és a kormány jövőbeni viszonyáról, a Karmelita kolostorban született konspirációról, a kormány egyes tagjaival szemben felvetülő bizalmi kérdésekről, Magyar Péter állításairól és a Tisza Párt hétvégi eredményéről is kérdezte az Index Orbán Viktort a vasárnapi európai parlamenti és önkormányzati választások után. 

Orbán Viktor a Fidesz eredményéről szólva elmondta, a 44 százalék is szép eredmény, és ‚ez egy olyan választás volt, ahol egyszerre két ellenfelet is le kellett győznünk. A régi ellenzéket, meg az újat. Mi mind a kettőt legyőztük, méghozzá utcahosszal. Az ezüstérem is szépen csillog, de az arany még szebben”. Arról is kérdezték, hogy Magyar Péter úgy fogalmazott, hogy lőtávolságra került a Tisza Párt a Fidesztől. – Hogy ki és milyen lőtávon belül van, meg hogy kinél van a puska, azt hagyjuk meg a következő választási kampány időszakára. Volt most egy választás Magyarországon, amit megnyertünk. Ráadásul úgy nyertünk meg, hogy soha ennyien nem szavaztak még ránk európai parlamenti választáson – fejtette ki.

A teljes interjú itt olvasható:  https://index.hu/belfold/2024/onkormanyzati_valasztas/2024/06/11/orban-viktor-interju-ep-onkormanyzati-valasztas-ertekeles-magyar-peter/